Mobiel menu

Almelo duurste dienstauto van Twente?

Heeft de gemeente Almelo de duurste dienstauto van Twente? kopt de titel in op site Tubantia.nl en op linkedin werd aanbestedingsmakelaar getriggerd door opmerking; waar in Inkoop? Graag delen we het artikel uit Tubantia en zien in heel het artikel, Inkoop niet terug... Boeiend! 

Uit Tubantia:  De spiksplinternieuwe dienstauto van de gemeente Almelo is een Volvo S90. Dat roept bij burgers en politiek vragen op. Is zo’n bolide niet overdreven voor lokale bestuurders?

De zwarte Volvo S90 vervangt de vorige dienstauto; een Skoda Octavia, in het najaar van 2015 aangeschaft. De nieuwe wagen, waarmee burgemeester Arjen Gerritsen en de wethouders op pad gaan als ze een afspraak hebben buiten Almelo, is een stuk luxer dan de vorige en ook een stuk duurder. Dat leidt tot discussie op social media. ‘Almelo heeft de dikste.(dienstauto).Waarom?’, twittert Almelo Centraal.

Israa Abdullatif, tot voor kort raadslid voor deze lokale partij, heeft er vragen over gesteld aan het college. ‘Wat kost deze Volvo de gemeente?’, wil ze weten. En: ‘Naar verluidt heeft Almelo van alle Overijsselse gemeenten de duurste dienstauto, alleen vergelijkbaar met die van de commissaris van de Koning. Kunt u zich voorstellen dat dit merkwaardig overkomt op de samenleving, zeker met het oog op de grote problemen waarin Almelo nog steeds verkeert?’ Het gaat volgens Abdullatif ook om beeldvorming. ‘Meer bescheidenheid’ zou volgens haar het imago van het gemeentebestuur ten goede komen.

Bron en lees verder: Tubantia 

Nieuwsbericht is 237 keer bezocht.