Mobiel menu

Hoe zorg je dat bij een aanbesteding echt de beste aanbieder wint?

Wie wint de aanbesteding ‘inhuur externen’: het sterkste ‘bid’ of de sterkste praktijk? Twee ervaringsdeskundigen geven inzicht op website www.ZIPconomy.nl

Veel organisaties kiezen ervoor om de inhuur van interim professionals onder te brengen bij een externe partij, en vaak zelfs bij meerdere. Dat kan een MSP zijn, een master vendor of een aantal voorkeursleveranciers. De keuze uit de vele aanbieders van dit soort diensten gaat bij overheden via een Europese aanbestedingsprocedure. Ook profitbedrijven gebruiken hiervoor vaak een vaste procedure om te komen tot de beste partijen die een organisatie mogen ondersteunen om aan het beste extern talent te komen. Een papierberg voor de een, een kans om je te onderscheiden voor de ander.

Duidelijke professionalisering gaande
De afgelopen jaren is er duidelijk een professionalisering in de manier waarop organisaties externen inhuren. Stap voor stap is dat minder een puur inkoopproces geworden. Meer oog voor kwaliteit, meer oog voor HR en recruitment en de onderlinge klik en vertrouwen ten aanzien van de samenwerking tussen opdrachtgever en leveranciers mag wel degelijk een rol spelen.

Toch lijkt er nog een wereld te winnen rond aanbestedingsprocedures. Niet alleen het inkoopproces is geprofessionaliseerd, maar ook het invullen van de aanbestedingsformulieren aan de andere kant. Met het gevaar dat er een papieren werkelijkheid ontstaat.

Lees verder: ZIPconomy.nl

ZIe ook: “Professioneel inhuren start bij een professioneel RFP (praktijkscase) Op 12 februari (11:30 uur) discussiëren we tijdens een webinar verder over dit thema met Patrick Hendriks en Thijs Maters. Daarin nemen we graag ook uw mening mee. Aanmelden voor die web-discussie kan via deze website

Nieuwsbericht is 429 keer bezocht.