547x bekeken


In deze tweede podcast van Willem Janssen, is het onderwerp Wezelijke Wijziging. In aflevering #2 spreekt hij met mr. Erik Plas (buiten promovendus Leiden & Infense) over de wezenlijke wijziging binnen het aanbesteden. Ze verkennen een paar vraagstukken die spelen bij dit leerstuk, en bediscussiëren een aantal voorlopige conclusies van zijn proefschrift onderzoek.

Wezenlijke wijziging! Aflevering nr. 2 van #Bestek - de Aanbestedingspodcast met mr. Erik Plas

  • Kan de codificatie van de Pressetext jurisprudentie in artikel 72 Richtlijn 2014/24/EU als een positieve ontwikkeling worden bestempeld?
  • Zijn herzieningsclausules het ultieme antwoord op de invloed van het aanbestedingsrecht op de uitvoeringsfase?
  • Zouden (wezenlijke) wijzigingen tijdens de uitvoeringsfase transparant moeten worden gemaakt? Kan een Europees register daartoe uitkomst bieden?
  • Zou er bij een wezenlijke wijziging ruimte moeten zijn voor een andere remedie dan heraanbesteding of contract beëindiging?

nu ook te beluisteren via jouw favoriete podcast app/website!

- Spotify: https://lnkd.in/dP4B5kz

- Apple Podcasts / Itunes: https://lnkd.in/dt-n9E3

- Stitcher: https://lnkd.in/d55r5Z4

- Soundcloud: https://lnkd.in/d3wvZi7

Pasfoto Willem

Auteur

Willem A. Janssen

Willem A. Janssen is universitair onderzoeker & docent aan de Universiteit Utrecht en is tevens verbonden aan het Public Procurement Research Centre. Hij promoveerde op proefschrift ‘EU Public Procurement law & Self-organisation’ over het thema samenwerking tussen lokale en regionale overheden. In februari 2019 wordt aan dezelfde universiteit een interactieve Masterclass over de belangrijkste juridische handvatten voor succesvolle samenwerking tussen overheden georganiseerd.