885x bekeken

Succes komt niet aanwaaien en jouw professionele ontwikkeling stopt niet bij een goede opleiding. Hoe zorg je dat jouw carrière een stijgende lijn vertoont?

Er worden steeds andere vaardigheden gevraagd in de tenderbranche. Wat nu waardevolle skills zijn, is mogelijk over een aantal jaar weer achterhaald. Als jij je als aanbestedingsexpert wilt blijven ontwikkelen, dan is het belangrijk dat je mee kunt komen met wat er gevraagd wordt.

1. Ga het gesprek aan met vakgenoten

Een van de belangrijkste onderdelen van ‘up-to-date’ blijven is een goed netwerk. De beste kansen worden altijd eerst gedeeld binnen het eigen netwerk, voordat deze naar buiten gecommuniceerd worden. Denk hierbij aan banen, opdrachten, projecten, fusies, personeel of goederen.

Een ander groot voordeel van netwerken is dat je elkaar ook op andere vlakken kan helpen. Bij vragen kun je gelijk bij vakgenoten terecht en ontwikkelingen in het vakgebied en branche deel je met elkaar. Jouw netwerk is een uitstekende bron van nieuwe perspectieven en ideeën. Een voorbeeld van een netwerk van tenderprofessionals is het TenderGildeNetwerk.

2. Sluit je aan bij netwerken binnen de organisatie

Om te kunnen netwerken, hoef je niet altijd buiten de organisatie te kijken. Bij grotere organisaties zijn er ook vaak interne netwerken actief. Denk aan een personeelsvertegenwoordiging of een netwerk voor jonge medewerkers. Ook hier geldt dat ontwikkelingen binnen die netwerken sneller gedeeld worden dan erbuiten. Zo ben je als een van de eersten op de hoogte van interessante kansen.

3. Ga naar seminars en congressen

Seminars en congressen zijn interessante evenementen om vakgenoten te ontmoeten en nieuwe kennis op te doen. Ook congressen waar je inkopers kunt spreken zijn leerzaam.

4. Volg trainingen en webinars

Vaak minder kostbare alternatieven voor congressen zijn trainingen en webinars. TenderSucces faciliteert dit ook door met regelmaat kennissessies te organiseren samen met vak-experts. Meestal is dit op locatie, maar in de corona-tijd zijn deze ook online doorgegaan. Het zijn laagdrempelige mogelijkheden om je binnen je vakgebied te ontwikkelen.

5. Volg interessante LinkedIn-groepen

LinkedIn biedt veel mogelijkheden om te netwerken en informatie te delen. Maar benut je ook al de mogelijkheden van LinkedIn-groepen? Je kan lid worden van groepen (en bedrijven) die voor jouw vakgebied relevant zijn. Op die manier ontvang je specifieke informatie in jouw tijdlijn en kan je deelnemen aan discussies. Je maakt jezelf bovendien zichtbaar als professional.

Vergeet ook zeker niet TenderSucces te volgen

6. Ga de uitdaging aan

Natuurlijk kan je je ook ontwikkelen door juist nieuwe projecten aan te gaan of een nieuwe functie te bekleden. Inhoudelijk steek je er veel van op als je uit je ‘comfort-zone’ stapt en in nieuwe onderwerpen duikt. Het is bovendien goed voor je netwerk en jouw zichtbaarheid binnen de organisatie.

Zie ook Tendersucces Aanbestedenhanddruk
Tendersucces

Tendersucces

Supporter van Aanbestedingsmakelaar