975x bekeken

Het aantal aanbestedingen loopt weer op en de deadlines naderen gestaag. Onze agenda loopt over en ook ons TenderGildeNetwerk heeft het razend druk. Merk je het ook?

Waar komt de drukte vandaan?

Normaal draait TenderSucces gemiddeld tussen de 12 en 14 aanbestedingen op hetzelfde moment. Op dit moment zijn dat er meer dan 20. Waar komt deze drukte vandaan? “Het is niet te wijten aan corona, zoals je misschien zou denken. De oorzaak is dat aanbestedende diensten de laatste 2 jaar meer rekening zijn gaan houden met de vakanties en dat het daarna dus losbarst”, stelt Marco Visser, directeur bij TenderSucces.

We stelden dezelfde vraag aan Marc Brugman, eigenaar van AanbestedingsMakelaar. Hij ziet een bredere trend: “Ik merk dat er steeds meer nadruk komt op Europees aanbesteden. Controllers zijn steeds alerter op de rechtmatigheid. Ook voor het goedkeuren van de jaarverslagen. Mogelijk dat hierdoor het aantal aanbestedingen groeit. Daarnaast zie ik ook dat de vraag naar diensten van organisaties als TenderSucces erg toenemen. Daar werk ik zelf ook aan mee. Vroeger deed ik het allemaal zelf, maar nu zie ik wel dat je een club zoals TenderSucces nodig hebt om op een andere manier naar de markt te kunnen kijken.”

Hoe gaat TenderSucces om met de drukte?

Marco: “Wij hebben onze eigen aanbestedingsspecialisten, onze TenderGildeNetwerk en nog een tweede schil met tenderspecialisten. Zo vinden wij altijd een gepaste oplossing om de behoefte van de klant in te vullen.”

Hij voegt eraan toe: “Bedrijven die 2 weken voor de deadline met een hulpvraag komen, kunnen wij bij normale drukte vrijwel altijd helpen om nog een kansrijke inschrijving in te dienen. Een aanbesteding doe je er niet even bij. Dat is ook wat wij onze klanten adviseren als zij iemand in dienst hebben die de aanbesteding ‘er wel even bij doet’ naast zijn dagelijkse drukke agenda. Zorg dat je er voldoende tijd in kan steken en de ervaring in huis hebt om écht kans te maken. Start direct na publicatie met de aanbesteding en schakel meteen hulp in als dat niet lukt.”

Wat kunnen ondernemingen doen als ze bidmanagers te kort komen?

“Met zoveel mooie aanbestedingen op de markt na deze zomer, kan het voorkomen dat het je boven de pet gaat. Een goede inschrijving indienen is namelijk complex en arbeidsintensief. Om van een aanbesteding een succesverhaal te maken, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de bezetting. Mis je slagkracht? Of vraagt een bepaalde aanbesteding om specifieke kennis die je niet in huis hebt? Naast hulp bij een aanbesteding, kan TenderSucces je ook helpen bij het zoeken naar de juiste (vaste of tijdelijke) Tenderspecialisten. Daarvoor hebben we TenderFlex in het leven geroepen. Zo heb je snel extra handjes om je bij te staan in de drukte”, aldus Marco.

Papierwerk
Tender Succes nieuw 002

Tendersucces

Supporter van Aanbestedingsmakelaar.nl

Afbeelding Pixabay