925x bekeken

De broer van nieuwe wethouder Leen Snijders (CU-SGP) van gemeente Westland, is niet blij met de carrierestap van zijn broer. In het college van burgemeester en wethouders is afgesproken dat men niet meer zomaar bestratingswerkzaamheden mag gunnen aan aannemersbedrijf A.A. Snijders en Zn. uit Monster, bij broer Dick Snijders. De afspraak heeft alles te maken met het voorkomen van belangenverstrengeling.

Op de website www.wos.nl valt verder te lezen dat ambtenaren voortaan, als ze bestratingswerkzaamheden willen laten uitvoeren (van minder dan 150.000 euro red.) door het Monsterse bedrijf, ook bij andere bedrijven moeten nagaan wat de prijzen zijn, voordat men besluit om voor A.A. Snijders te gaan. Volgens Dick Snijders is dat voor de gemeente een extra drempel om voor zijn bedrijf te kiezen en daar denkt hij dan ook nadeel van te gaan ondervinden.

Dick Snijders is van tevoren helemaal niet op de hoogte gebracht van de gevolgen die het wethouderschap van zijn broer met zich meebrengen. "Ik ben er compleet door verrast," laat Snijders desgevraagd weten. Overigens, van een familievete is geen sprake: "Maar dit mag toch nooit de bedoeling zijn van de nieuwe baan van mijn broer?" Inmiddels hebben de fracties van GemeenteBelang Westland en GroenLinks schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

Bron: WOS.nl

Tja..( red.)

Bord