868x bekeken

Contractmanagement tijdens een crisissituatie. Een dergelijke situatie die Nederland, gelukkig, al lang niet meer onder ogen is gekomen. Lege kantoorruimtes, vergaderzalen en scholen vragen om uiterste flexibiliteit van uw facilitaire partners. Hoe gaat u om met het contractmanagement in deze tijden van onzekerheid?

Cont(r)actmanagement

Ja. U heeft een aantal lopende facilitaire contracten. Maar voet bij stuk houden is op dit moment niet dé oplossing. Contact houden en met elkaar in gesprek blijven staan nu voorop om dan vooral ook met elkaar te kijken wat er wel mogelijk is. Deze situatie is voor iedereen nieuw en onzeker, dus kijk vooral samen in alle redelijkheid hoe er optimaal samengewerkt kan worden. Denk hierbij vooral ook aan samenwerking in de keten, dus bijvoorbeeld dat cateringmedewerkers helpen bij schoonmaakactiviteiten, hygiëne is nu topprioriteit. Of nu juist nadenken over een nieuw cateringconcept met meer afhaalmogelijkheden en digitaal te bestellen. Vergeet als Afdeling Facilitair niet om de nieuwe afspraken te communiceren met de eigen interne organisatie.

Nu de tijd voor verandering!

Maak van een nood een deugd! We moeten noodgedwongen thuiswerken en vinden overleggen plaats via bijvoorbeeld Skype, Microsoft Teams of Google Hangouts. Hoe wordt dit ervaren? Waarom deze lijn niet doorzetten als alles weer “normaal” is? We besparen een hoop (reis)tijd en zijn duurzaam bezig. Hallo MVO-doelstellingen! Uiteraard moeten we dan goed nadenken over arbo-verantwoorde thuiswerkplekken.

Facilitaire doelstellingen

We zijn op dit moment minder bezig met de dagelijkse beslommeringen en het blussen van brandjes. Dé kans om na te denken over de facilitaire doelstellingen van de afdeling, maar ook om te kijken wat we willen bereiken met onze facilitaire partners. Laat de digitale brainstormsessie maar komen. Afgesloten met een virtuele vrijdag-middag-borrel vanuit ieders huiskamer.

Genoeg van het beeldscherm en zin om van gedachte te wisselen over wat te doen in deze bizarre tijden?

Tot slot. Laten we de richtlijnen aanhouden en goed op elkaar blijven letten. En vergeet vooral niet af en toe naar buiten te gaan voor een mooie (lunch)wandeling.

<afbeelding: Pixabay>

Blog: Bijzaak Contractmanbel