727x bekeken

Samenwerking en mindset essentieel voor het overleven van proposalmanagers, inkopers en salesmanagers als beroepsgroep, maar kunnen zij wel samenwerken? Volgens ingewijden kunnen deze beroepen inderdaad mogelijk verdwijnen in hun huidige vorm. Wat komt ervoor in de plaats in de toekomst? Anderen claimen dat de juiste mindset essentieel is voor een goede samenwerking tussen deze beroepsgroepen. Als dat zo is, wat is dan die juiste mindset?

De Association of Proposal Management Professionals (APMP) viert haar 15 jarig bestaan in Nederland met een interdisciplinair congres (jubileum.apmp.nl) dat opgebouwd is rond deze zeer actuele en urgente thema’s, waar de gehele wereld van vraag, aanbod mee te maken heeft. Het wordt daarom naar alle waarschijnlijkheid het belangrijkste congres voor deze beroepsgroep van 2019.

Het congres vindt plaats op 10 en 11 april 2019 in Bunnik.

Prominente sprekers uit het bedrijfsleven, openbaar bestuur en academische wereld geven hun mening. Zij bestaan uit mensen op C-level, ervaren professionals, overheidsmedewerkers en opinieleiders op hun vakgebied. Zij zullen ingaan op de uitdagingen waar proposal management, inkoop en sales voor staan en met deelnemers hierover in discussie gaan.

Je kan kiezen uit spannende, inhoudelijke praktijkcases over samenwerking tussen inkoop of verkoop, rechten, academische wereld, bedrijfsleven, bestuur, politiek en marketing, begeleid door top-sprekers en opinion-leaders op hun vakgebied!

Reserveer snel je ticket, het aantal plaatsen is gelimiteerd!

Tweedaags evenement

Awards diner op woensdag 10 april 2019

  • Diner
    • Tijdens een feestelijk diner vieren wij het 15-jarig bestaan van onze vereniging in Nederland. Er alle gelegenheid te netwerken in een informele setting!
  • Uitreiking awards
    • Tijdens het zakelijk gedeelte diner worden prijzen uitgereikt voor beste proposalmanager van 2018 en voor het beste proposalteam van 2018. Een deskundige en onafhankelijke jury bepaalt de genomineerden en de winnaars.
  • Muziek!
    • Live muziek wordt verzorgd door de bekende band De Hitmen, een garantie voor spetterende rock, blues en jazz classics!

Congres: donderdag 11 april 2019

Het programma van het kennis- en netwerkcongres is zodanig samengesteld dat uiteenlopende aan elkaar gerelateerde disciplines belicht worden door zeer hooggekwalificeerde en ervaren sprekers. Zij gaan ieder vanuit hun eigen invalshoek uitgebreid in op het thema van dit congres: interdisciplinaire samenwerking en mindset.

Uiteraard is er alle gelegenheid om met hen van gedachten te wisselen, vragen te stellen en te netwerken!

Locatie

De locatie voor beide dagen is kasteel Cammingha in Bunnik, een middeleeuws kasteel (1395!) en boerderij in het groen aan de Kromme Rijn. Dit zorgt voor een inspirerende en zakelijke omgeving. Het kasteel en boerderij hebben een exclusieve uitstraling, fantastische keuken en een sfeervolle ambiance die zorgt voor inspiratie!

_______________________

De presentaties

Veel sprekers hebben toestemming gegeven om hun presentaties te publiceren. Zie hieronder voor de lijst.

Serie 1
Serie 2
Serie 3
Serie 4
Serie 5
Generaal b.d. Peter van Uhm

Trouwe hondenogen?

Thomas Spoormans

Samenwerken en mindset in het kader van het aanbestedingsbeleid in Europees perspectief!

Sjoerd Barnhoorn

Aanbesteden en inkopen met hoog rendement!

Klaus Pohlmann

“In the front line: proposal manager between sales and procurement in the railroad industry”.

Arthur Simonetti

Hoe ga je om met de snel veranderende en steeds complexere ‘VUCA’ wereld waarin de marketeer acteert?

Juridische aspecten van interdisciplinaire samenwerking en mindset in relatie tot aanbestedingen

Hein van der Horst

Van inkoper naar teambuilder?

Prof. Dr. Bernard Steunenberg,
Alexander-Edgar Mok en
Wouter Stolwijk

Zin en onzin van (aanbestedings)regelgeving en de invloed daarvan op interdisciplinaire samenwerking, een scherpe confrontatie tussen een voorstander en een tegenstander!

Jolanda Lempers

Het achterlaten van een winnende indruk tijdens interviews in Best Value trajecten, een essentiële workshop voor iedereen die hiermee worstelt!

René Holslag & Karin Killaars

Geslaagde samenwerking tussen 17 gemeenten bij de inkoop van elektriciteit. Wat ging er goed wat kan beter?

Henk de Olde & Gert Jan Vlasveld

In hun workshop zullen Henk de Olde en Gert-Jan Vlasveld de NBCM-visie op contractmanagement delen,

-

Over interdisciplinaire samenwerking en mindset: hoe, wat, wie, waarom?

Jan Kees Schakel

Overbrug de kloof tussen de Sales Manager en de Proposal Manager!

-
Gert Walhof & Antoinette Vriend

“Wie heeft bedacht dat inkopers en verkopers verdwijnen?”

Prof. Mr. Chris Jansen

Samenwerking in de infra tussen inkoop en verkoop in de contractfase, het kan wel!

Marco van den Bosch

De wereld van PAL-V, de eerste auto die gecertificeerd is om te vliegen en het eerste vliegtuig dat gecertificeerd is om te rijden op de openbare weg.

Richard Buijs

Never Mind the Bidmanager!

Paulo Magina

Changing the mindset: an OECD perspective on emerging professionalization trends in public procurement

Frans van Seumeren

Het tumultueuze bid op het bergen van de Koersk. Geen bestek, geen nota van inlichtingen, geen contracten en zakendoen met een president die de casus als nationaal landsbelang (een verkiezingsbelofte) had betiteld.