729x bekeken

Op site newsreleases is te lezen dat Mercell, Negometrix in Nederland overneemt en daarmee zijn aanwezigheid op de Europese e-procurement-markt vergroot. Mercell neemt Negometrix in Nederland over voor 27 miljoen euro

Negometrix is ​​de grootste particuliere leverancier van softwareoplossingen voor e-procurement in Nederland, met vaste voet aan de grond in de opkomende Amerikaanse markt en een geïntegreerd technologisch knooppunt in Bulgarije. In 2020 had Negometrix een omzet van circa EUR 6 miljoen, waarvan bijna 90% terugkerende omzet. De partijen verwachten de transactie in februari 2021 af te ronden.

Met een focus op de buy-side van de markt heeft Negometrix een zeer sterke positie in Nederland opgebouwd, waarbij haar e-procurementoplossingen worden gebruikt in ongeveer 33% van de aanbestedingen in de publieke sector. Daarmee is het bedrijf verreweg de grootste concurrent van het openbare TenderNed-portaal. Negometrix startte in 2018 ook met activiteiten in de VS, met oprichter Jan Siderius aan het hoofd van het kantoor in New York.

Directeur Sander de Vocht van Negometrix en oprichter Jan Siderius zetten zich beiden volledig in voor de transactie en zetten hun huidige functie voort.

“Mercell is in staat om de rol op zich te nemen van een Europese consolidator, en we zijn enthousiast om deel uit te maken van dit project. We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met onze nieuwe collega's in Mercell om de meest gebruiksvriendelijke oplossingen op de markt verder te ontwikkelen. Wij geloven in de ambities van Mercell om Europees marktleider te worden en het potentieel van onze positie op de Amerikaanse markt ”, zegt CEO Sander de Vocht van Negometrix.

Negometrix heeft 80 medewerkers, waarvan 34 op het hoofdkantoor in Utrecht, 33 op de tech hub in Sofia, Bulgarije, en 13 mensen in de VS. Na de transactie zal Mercell ongeveer 500 werknemers hebben en een klantenbestand van ongeveer 29.000 klanten in 15 landen.

Negometrix Logo Black 2017

Negometrix

Supporter van Aanbestedingsmakelaar