557x bekeken

Inkopers op de golfbaan gaat door dit jaar? Door de verdere versoepeling van de coronaregels lijkt het erop dat het sportiefste inkoopevent van het jaar inderdaad weer zal plaatsvinden!

Er klinkt duidelijk optimisme door bij de organisatie, ook dit jaar gaan diverse inkoop- en contractmanagers uit Nederland & Belgie weer de golfbaan op. Dit jaar zijn we welkom op Golfclub Heelsum in Heelsum. Vanaf 1 juli geldt er geen maximum meer voor het aantal mensen bij sportevenementen, wel moet er anderhalve meter afstand bewaard worden. Met die aankondiging heeft het kabinet de deur voor Inkopers op de golfbaan verder opengezet. Golf beslaat gelukkig heel wat hectaren, ook met inachtneming van de anderhalve meter kunnen er veel mensen op het terrein.

Maandag 7 september a.s. organiseren Hans Weusthof en Marc Brugman, met hulp van diverse sponsoren, inmiddels het 13e Inkopers op de golfbaan event. Aan Hans en Marc de vraag waarom zij dit organiseren? Marc: “Belangrijkste voor ons is dat we professionals vanuit het vakgebied inkoop, publiek en privaat, Nederland en België, elkaar in een sportieve omgeving ontmoeten om ervaringen en ambities uit te wisselen” . Hans vult aan, “het is belangrijk voor inkoopprofessionals om relaties op te bouwen met vakbroeders. Daarnaast verrijken deze contacten de kijk op het vakgebied en maakt dit elkaar sterker in het krachtenspel waarin inkoop zich binnen de eigen organisatie vaak bevindt.”

Golf verbindt

Het Golfen is niet het doel, maar een middel dat mensen bijeenbrengt. Golf is een unieke sport. Golf is ontzettend divers. Iedere baan heeft een andere dynamiek, uitdagingen en speelervaringen. Bovendien speelt iedereen hetzelfde spel anders. Mensen voelen zich verbonden door de sport. Immers, men deelt dezelfde passie. Inkopers op de golfbaan speelt hierop in om individuen en inkoopteams met elkander te verbinden. Netwerken is niet voor iedereen weggelegd. Door met elkander te golfen, waarbij de vaardigheden nadrukkelijk ondergeschikt zijn aan het luisteren naar de partner, en naderhand iets te eten of te drinken ontstaat er een sfeer waarin op een natuurlijke manier prettige relaties ontstaan. Ook de ontwikkelingen in Inkoop worden gemaakt door mensen en daar richten wij ons dan ook op. Het golfevent is een ideale mogelijkheid om in een ontspannen omgeving met vakbroeders van gedachte te wisselen en ervaringen te delen.

Golf, een sport die wereldwijd bekend staat om het hoge business gehalte waarbij het niet zozeer om het (golf)spel gaat maar waarbij vaak ook belangrijke informatie wordt uitgewisseld over de verdeling van inkoopbudgetten. Eigenlijk een plek waar de moderne professionele inkoper ook thuishoort.

Uitnodiging en deelnemen

Hans en Marc nodigen iedereen met een relatie tot het inkoopvak en met de juiste “spirit” van harte uit om zich aan te melden voor “Professionele inkopers op de golfbaan, 2020”. Kun je nog niet golfen dan wordt een clinic, onder professionele leiding, aangeboden en kun je je kunsten vertonen op de oefenbanen (6 holes). Ben je in het bezit van een GVB of heb je ruimschoots voldoende kunde en ervaring binnen het golf dan gaan we na het inslaan meteen de baan op (18 holes)! Uiteraard wordt deze dag afgesloten met een uitgebreid diner.

Dit mag je niet missen!