460x bekeken

De site van PIANOo heeft een nieuw uiterlijk: meer kleur, beeld en een andere indeling van pagina’s. De inhoud en structuur zijn grotendeels gelijk. Naast een modern, kleurrijker jasje, wordt de informatie in het nieuwe ontwerp toegankelijker en overzichtelijker gepresenteerd met tekst en beeld. Het nieuwe ontwerp is vooraf getest in een selecte, gemêleerde groep gebruikers.

PIANOo.nl telt inmiddels ruim 1.000 pagina’s aan informatie over inkoop en aanbesteden in de publieke sector. Informatie over het inkoopproces, wet- en regelgeving, inkoopgerelateerde thema’s en specifieke sectoren. Zowel vaste als nieuwe bezoekers moeten efficiënt hun weg kunnen vinden naar voor hen relevante informatie.

Functionele aanpassingen

Naast de vormgeving zijn een aantal meer functionele aanpassingen doorgevoerd:

  • Op de homepage worden op verzoek van gebruikers de belangrijkste menu-ingangen (‘toptaken’) toegelicht.
  • De zoekfunctie is op iedere pagina rechtsboven te vinden. Een gangbare plek en daardoor intuïtiever voor gebruikers. Het PIANOo loket – met onder meer zoekfunctie en metrokaart – is vervallen.
  • Tags op de homepage en in het nieuwsoverzicht geven snelle duiding bij een nieuwsbericht of document.
  • Inkopen in het kort bevat veelgestelde vragen over inkoop en aanbesteden. De metrokaart heeft hiermee een nieuwe plek en opzet gekregen.
  • In de themadossiers vindt u ook het laatste nieuws over het betreffende thema.