983x bekeken

Prof. dr. Jan Telgen neemt vandaag na 31 jaar afscheid van de Universiteit Twente. Hij geldt als een autoriteit in de wereld van inkopen en aanbesteden voor de publieke sector.

Hij zal in zijn afscheidcollege oa ingaan op de geschiktheid van het instrument 'aanbesteden' bij aanbestedingen voor de WMO en de Jeugdzorg. Hij pleit ervoor dat gemeentes stoppen met aanbestedingen voor de Wmo en de jeugdzorg. “Veel gemeentes en politici denken ten onrechte dat aanbesteden daar verplicht is."

Tevens stelt hij dat in 20 procent van de aanbestedingen in de praktijk de uitkomst is te manipuleren. Ook krijgen aanbestedingen volgens de hoogleraar ten onrechte de schuld van veel maatschappelijke problemen. De reden volgens Telgen: “Men gaat er niet handig mee om en maakt aanbesteden nodeloos gecompliceerd.” Lees verder AANBESTEDINGSRESULTAAT VAAK TOMBOLA ( Utwente.nl)

Team aanbestedingsmakelaar wenst de heer Telgen een fijne dag en is ervan overtuigd dat dit zeker geen definitief afscheid zal zijn in het publiek domein!

Telgen