682x bekeken

In het FD is te lezen dat Universiteit Wageningen een it-project van 1,4 miljoen euro niet wilde aanbesteden. Volgens het FD gaat het om een aanbesteding voor een nieuw servicesysteem. Het systeem is bedoeld voor studenten en medewerkers die computerproblemen hebben en via het systeem automatisch antwoord kunnen krijgen op vragen, of doorgestuurd worden. Wageningen University & Research probeerde de verplichte openbare aanbesteding van een groot it-project over te slaan en de opdracht aan één partij te gunnen .

Hoewel de kosten (€1,4 mln) de voor publieke instellingen verplichte aanbestedingsgrens van dik twee ton ruim overschrijden, meende WUR dat een aanbesteding geen zin had. 'Na uitvoeren van desktopresearch en marktconsultatie is geconcludeerd dat ServiceNow het enige platform biedt dat voldoet aan onze eisen', schrijft de universiteit in een formeel aanbestedingsdocument.

Na vragen van het FD heeft de WUR laten weten dat de marktconsultatie 'toch niet helemaal volledig is geweest' en middels een rectificatie heeft de universiteit de voorlopige gunning aan Fuition Partners teruggetrokken.

Zie ook : Tweakers.net

Bron en lees verder: FD.nl Eu