1392x bekeken

Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe job kunt vragen? Of vraag jij je als HR professional af welk salaris hoort bij de openstaande inkooppositie?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het salaris, denk aan verantwoordelijkheid, werkervaring en opleidingsniveau. Ook aspecten als schaarste specifieke kennis, regio en al dan niet hebben van een CAO zijn bepalend voor het werkelijke salaris. Deze factoren kunnen daarom ook worden meegenomen bij het bepalen van deze salarisindicatie.

Publiek Sector

Salarisindicatie-publiek.jpg#asset:15464
  • In het publieke domein zijn meerdere specialiteiten te onderkennen maar vooral een bewezen trackrecord in EU aanbesteden is bepalend. Schaarste aan inkoopprofessionals is momenteel vooral in de categorieën ICT, Sociaal domein en "Werken". (Salarisindicatie veelal + 10-15% )

Private sector

Private-sector.jpg#asset:15471


(Multinationals/Directe Spend Categories)

  • In de private sector zijn daadwerkelijke kennis, ervaring, commerciële competenties en (doorgroei) potentie bepalend. Multinationals bieden in het algemeen hogere salarissen dan het Midden en Kleinbedrijf.

Bron: www.InQuest.nl

Salarisindicatie