1347x bekeken

Vernieuwde Best Value training: Minder kosten, betere kwaliteit en meer transparantie zijn belangrijke factoren om de Best Value Aanpak als nieuwe filosofie te omarmen. Best Value is de laatste jaren, zowel aan inkoop- als verkoopzijde, dan ook aan een flinke opmars bezig bij de overheid en in het bedrijfsleven. Het concept van de Best Value Aanpak lijkt eenvoudig: geef de opdrachtnemer meer vrijheid en laat de markt haar werk doen. De beste leveranciers zullen zich dan vanzelf onderscheiden tegen betaalbare tarieven.

Maar, de Best Value Aanpak werkt alleen optimaal als het gedachtegoed van de grondlegger Prof. Dr. Dean Kashiwagi consequent wordt gehanteerd. In de praktijk zien we in Nederland steeds vaker dat er varianten en mengvormen worden gebruikt die de essentie van de Best Value aanpak missen. Waardoor het resultaat verre van optimaal is.


U leert daarom een transitie te maken van de Best Value Procurement (BVP of prestatie-inkoop) naar de Best Value Aanpak (BVA). Dat betekent dat u, in tegenstelling tot wat er over het algemeen in Nederland wordt geleerd, tijdens deze training wordt meegenomen in het gedachtegoed van Prof. Dr. Kashiwagi. Hierdoor ontdekt u wat de verschillen zijn tussen de Nederlandse BVP en de oorspronkelijke BVA. Naast prestatie-inkoop, leert u veel meer over risico- en projectmanagement. Onder andere door gebruik van een Weekly Risk Report en Directors Report. Trainer Pascal Evertz heeft een artikel gepubliceerd over dit onderwerp. Lees het artikel hier.

Wat maakt de Best Value aanpak bijzonder en waardvol?
• Het vinden van de juiste manier van leiderschap en projectmanagement.
• Effectief risicomanagement om verrassingen en meerwerk te voorkomen.
• Het reduceren van capaciteit in management, controle en aansturing.
• Betere resultaten, ofwel: lagere kosten en meer winst.

Ook uw event onder de aandacht?

Neem contact op info@aanbestedingsmakelaar.nl