721x bekeken

Total Talent Management kan HR-experts, beleidsmakers en inkoopmanagers helpen sneller, effectiever en integraler te werken. Hoe werkt dat precies en hoe breng je het in de praktijk? Hoe komen al die verschillende mensen, werkwijzen en systemen bij elkaar?

De voordelen beginnen al bij de zoektocht naar een nieuwe kandidaat. De meeste organisaties denken nog in silo’s en dat is zonde. Zoeken zij een projectmanager, dan schakelen ze automatisch de afdeling inhuur in. Pas als het lastig blijkt om iemand te vinden, kijken de managers een naar andere opties zoals een tijdelijk contract.

Dat kan sneller en efficiënter. Juist in deze krappe arbeidsmarkt is het goed om meteen al zoveel mogelijk opties open te houden. Uiteindelijk wil je gewoon snel de beste kandidaat en maakt het minder uit of die werkt als zelfstandige, via detachering of met een arbeidscontract.

Deze Whitepaper van WVN Consultancy laat zien dat Total Talent Management werkt, als het tenminste goed wordt geïmplementeerd. Gooi niet zomaar recruitment en inkoop op één hoop, ga zorgvuldig te werk. Begin in elk geval bij stap één en niet bij vijf, anders ben je aan het bouwen zonder een solide fundament.

Wimvn

Wim van Nieuwenhuizen

WVN Consultancy