811x bekeken

Op een zonovergoten Heelsum ontbrak het de deelnemers tijdens de veertiende editie van “Inkopers op de Golfbaan” afgelopen maandag aan niets: een heerlijk zomers zonnetje, een geweldige baan en diverse Inkopers met uiteenlopende verhalen uit zowel de publieke als private sector. Een uitermate geslaagde dag, voor zowel ervaren en beginnende ‘inkoop’ golfers.

De weersvoorspelling in de dagen voor het event waren wat wisselend, maar volgens Hans Weusthof en Marc Brugman (organisatie) hebben we met IOG patent op mooi weer. Ook dit jaar scheen de zon volop. “Het doet ons goed om de inkopers vanuit diverse werkvelden op deze wijze bij elkaar te zien. Contacten worden gelegd, er wordt gelachen en dat in een sportieve ambiance.”

Weer bij elkaar

Voor menigeen was dit het eerste fysieke inkoopevenement sinds lange tijd door Corona wordt opgemerkt zodra de binnendruppelende deelnemers zich melden. Nadat de ruim 90 gasten waren aangemeld en de door Lyreco beschikbaar gestelde golfballetjes in ontvangst zijn genomen, lichtte Hans in zijn welkomstwoord het programma en spelregels toe. In totaal hebben16 flights met inkoopgolfers de baan gelopen en zijn 2 groepen ‘aspirant golfers’ met een ‘pro’ op pad gegaan voor een gezellige golfclinic.

Tijdens de wedstrijd werd gespeeld volgens de regels van het Texas Scramble-spel, waarbij de scores na afloop door de clubmanager (om belangenverstrengeling te voorkomen) zijn berekend. Tijdens de wedstrijd bleken vele Inkopers reeds een aardig balletje te kunnen slaan. Mede door deze spelvorm vielen er vele ‘birdies’ en zelfs een enkele ‘eagle’ te noteren. Naast een centrale tent met wat verfrissingen, reden Marc & Hans (en Paul & Karin) door de baan voor een vertrouwd Schrobbelertje. Voor sommigen een extra boost wat ongetwijfeld de prestatie heeft verbeterd!

Rond de klok van zes verzamelden de moegestreden, maar voldane golfers zich bij het terras bij de clinic spelers voor de borrel en het diner.

“Beste Ball” challenge

Terwijl de prestaties wellicht wat werd aangedikt tijdens een verkoelend drankje en een snack op het terras, was het nog even tijd voor de beste spelers per flight om hun woorden ook in daden om te zetten. Tijd voor de ‘Best ball challenge’ (gesponsord door Next Level Sourcing) wat betekende dat vanaf het terras, op een klein eilandje in de vijver geslagen moet worden. Van de 16 deelnemers bleken 3 daadwerkelijk het eilandje te hebben geraakt. Een spannende finale zorgde ervoor dat uiteindelijk Marten Schmidt de wisselbeker mee naar huis/kantoor heeft genomen…een mooie prestatie met een blinkende beker en eeuwige roem.

Prijsuitreiking

Tijdens een voortreffelijk verzorgde BBQ, werden de prijswinnaars van de gehele dag op het podium voor een laatste keer in het zonnetje gezet. De 1ste prijs is gegaan naar het team van Marten Schmidt, Tijmen Brouwer, Sieto van het Meer en Edwin Jacobs. De 2e prijs was voor flight Anton Rutgers, Ger Nouws, Martin Verwijst en Philip van Beek. De 3e prijs was voor Edwin de Bos, Erwin Jacobs, Rinke Romeijn en Jacqueline Boer. De Longest Heren werd geslagen door Jules Leenen en de Longest dames, Linda Weusthof ( ziet u hier de rol van clubmanager ivm belangenverstrengeling 😊 ? ) De neary bleek bij de heren geslagen door Johan Keus en bij de dames door Thea Smid (na loting). De talentprijzen (clinic) zijn gegaan naar Niels Scheaffer en Harm van Vlijmen.

Ook was er ruim aandacht voor hoofdsponsoren InQuest en Conducto, waardoor we dit event zo kunnen blijven organiseren. Maar ook subsponsoren Mercell, Alpheios, Hago, Purfaction, Lumeco, Eleqtron, Next Level Sourcing, Lyreco en HRyou.nl hebben bijgedragen aan de beschikbare prijzen en goed gevoelde goodiebags.

Beter een slechte dag op de golfbaan, dan een goede dag op kantoor’

Dit was wel een hele leuke sportieve dag, alle deelnemers waren het erover eens dat het een geweldige dag was waarbij we enorm geluk hebben gehad met het weer. De 14de editie van Inkopers was weer als vanouds genieten en we hopen iedereen ook volgend jaar weer te mogen ontmoeten. Deze staat vooralsnog gepland op maandag 5 september 2022, Zet alvast in de agenda, wordt ons derde lustrum.

Hans Weusthof & Marc Brugman

www.inkopersopdegolfbaan.nl

06-34566059

Mede mogelijk gemaakt door:

Mede mogelijk gemaakt door
Marc Hans

Met sportieve groet

Marc en Hans