902x bekeken

Wederom een extreem warme dag en een in het zonovergoten 's Hertogenbosch - golfbaan de Haverleij -. Het ontbrak het de deelnemers tijdens de zestiende editie van “Inkopers op de Golfbaan” deze maandag aan niets: een heerlijk zomers zonnetje, een geweldige baan en diverse inkopers én contractmanagers met uiteenlopende verhalen uit zowel de publieke als private sector. Een uitermate geslaagde dag, voor zowel ervaren en beginnende golfers.

Met Inkopers op de Golfbaan hebben we altijd patent op mooi weer. Ook dit jaar scheen de zon volop en met een temperatuur rond de 25 graden was het voor menigeen toch wel afzien. “Het doet ons goed om de inkopers en contractmanagers vanuit diverse werkvelden op deze wijze bij elkaar te zien. Contacten worden gelegd, er wordt gelachen en dat in een sportieve informele ambiance.”

In de ochtend druppelen de deelnemers binnen en melden ze zich bij de ontvangsttafel. Hier mochten de deelnemers een golf T-shirt (aangeboden door Lyreco + Fristands) en een golfcap van HIP in ontvangst nemen. Nadat de bijna 85 gasten waren aangemeld en de door NEVI beschikbaar gestelde golfballetjes in ontvangst zijn genomen, lichtte Hans in zijn welkomstwoord het programma en spelregels toe. Ook de hoofdsponsoren - NEVI, Holland Inkoopprofessionals (HIP) - kregen de mogelijkheid om aan te geven waarom ze hierbij aanwezig zijn en uitkijken naar een sportieve golfdag tussen inkopers en contractmanagers. In totaal hebben 14 flights de baan gelopen en zijn 3 groepen ‘aspirant golfers’ met een ‘golfpro’ op pad gegaan voor een leerzame golfclinic en zelfs even op de baan gelopen.

Tijdens de wedstrijd werd gespeeld volgens de regels van het Texas Scramble-spel, waarbij de scores na afloop door de clubmanager zijn berekend. (vooral om belangenverstrengeling tussen organisatie en deelnemende partner(s) te voorkomen) Tijdens de wedstrijd bleken vele Inkopers en contractmanagers reeds een aardig balletje te kunnen slaan. Mede door deze spelvorm vielen er vele ‘birdies’ en zelfs een enkele ‘eagle’ te noteren. Uiteraard reden Marc & Hans samen met gasten door de baan met de nodige versnaperingen wat met deze temperaturen hoog nodig bleek. Door de hoge temperatuur was water en sportdrank hard nodig en die werden met de golfkarretjes aangeleverd! Uiteraard was er voor de liefhebber ook nog even tijd voor een vertrouwde Schrobbelear!

Rond de klok van zes verzamelden de moegestreden maar voldane golfers zich bij het terras bij de inmiddels getrainde clinic spelers en was er toch nog even tijd om ervaringen te delen met een drankje en uiteraard een stevig diner -BBQ.

Prijzenfestijn

Tijdens een voortreffelijk verzorgde BBQ, werden de prijswinnaars van de gehele dag op het podium voor een laatste keer in het zonnetje gezet.

  • De 1ste prijs (aangeboden door NEVI)- Maarten Bougie is gegaan naar het team van - - Klaas Molkenboer (45 punten) / Frans Slabbekoorn / Henk Nap / Marina van Nuland
  • De 2e prijs (aangeboden door Holland Inkoopprofessionals HIP -Sebastiaan de Bruijn ) was voor flight - - Dieter Sadar (45 punten) / Linda Weusthof / Koen Franken / Roderick Weusthof
  • De 3e prijs (aangeboden door Purfaction – Jeroen Corts ) was voor - John Beerkens (42 punten) / Marco van Bentum / Thea Smid

Daarnaast nog individuele sportieve prijzen;

  • Longest – aangeboden door Altura – Matthijs Huiskamp - Heren : Klaas Molkenboer - Dames : Linda Weusthof
  • Neary – aangeboden door Next Level Sourcing – Lukas van Eeden - Heren : Bas Hermans - Dames : Irene Lavrijssen
  • Talent Clinic – aangeboden door Mercell (Rijk Wesselo ) - Man : Wicher Sieders - Vrouw : Christine Visser

En niet te vergeten de 'Best Ball' Challenge!

Terwijl de prestaties wellicht wat werd aangedikt tijdens een verkoelend drankje en een snack op het terras, was het nog even tijd voor de beste spelers per flight om hun woorden ook in daden om te zetten. Tijd voor de ‘Best ball challenge wat betekende dat vanaf het terras, op een klein opgeblazen zwambadje met vlag in de vijver geslagen moest worden. Van de 16 deelnemers bleken 3 daadwerkelijk in de buurt te komen. Een spannende finale zorgde ervoor dat uiteindelijk Tijmen Brouwer de beker heeft gewonnen (aangeboden door One Print – Fons Rijnberg) en uiteraard de grote wisselbeker met inscriptie op z’n bureau kan gaan zetten (naam moet nog wel even worden ingegraveerd). Een mooie prestatie met een blinkende beker op z'n bureau en uiteraard eeuwige roem.

Beter een slechtecdag op de golfbaan, dan een goede dag op kantoor’
Dit was opnieuw een hele leuke sportieve dag, alle deelnemers waren het erover eens dat het een geweldige dag was. De 16de editie van Inkopers was weer als vanouds genieten en we hopen iedereen ook volgend jaar weer te mogen ontmoeten. Deze staat vooralsnog gepland op maandag 9 september 2024, Zet alvast een groot kruis in de agenda!

Met sportieve groet, Hans Weusthof & Marc Brugman

Dit jaar mede mogelijk gemaakt door: