2366x bekeken

In de beeldvorming ligt de focus in de publieke sector op transparantie en rechtmatigheid en is de inkoper daarom snel geneigd om zijn aandacht te leggen bij procedures ontwikkelen en regels naleven. Tot op zekere hoogte wordt (of werd) dat ook gezien als een belangrijke kenmerk voor de publieke sector.

In de publieke sector spelen vaak andere factoren dan financieel rendement (het stimuleren van een open markt, verbeteren van milieu,kwaliteit van leven en het geven van openheid en verantwoording van processen). De overheidsinkoper moet zich profileren als een aanbestedingsmakelaar, een deskundige en meedenkende professional die de interne opdrachtgever wil helpen in advies en bij de uitvoering van aanbestedingen. Dat levert alle partijen voordelen op.

Aanbestedingsmakelaar.nl is ontstaan in 2006, als een positieve reactie op de ontwikkeling van overheidsinkopers. Daar waar men toen aanvankelijk van mening was dat de publieke inkopers de private sector diende te kopieren, realiseert men zich momenteel dat het vak van overheidsinkopen, iets wezenlijk anders is een kopie van het inkopen in de private sector. Met deze site "Aanbestedingsmakelaar.nl" bereiken wij de doelgroep van overheidsinkopers en brengen we actueel nieuws, interessante weetjes, vacatures en delen we colums en artikelen. Wilt u een bijdrage leveren of heeft u suggesties? Aanbestedingsmakelaar staat open voor iedereen die te maken heeft met inkopen in de publieke sector. Publieke of private organisaties.

Aanbestedingsmakelaar heeft een groep aangemaakt op linkedin https://www.linkedin.com/group... maar nu hebben we ook een speciale pagina ingericht op linkedin. Hier delen we al het nieuws omtrent inkoop- & contractmanagement, EU-aanbesteden en de mooiste inkoopvacatures in Nederland.

Om op de hoogte te blijven klik dan op de onderstaande button en volg - net als vele professionele overheidsinkopers (en bidmanagers)- aanbestedingsmakelaar op Linkedin.