3214x bekeken

De Rijksoverheid heeft na een zeer lang aanbestedingstraject - de voorlopige - gunning van Inkoopadviesdiensten aan externe inkoopbureaus bekend gemaakt.

In februari 2019 was het RIJK al begonnen met deze lastige aanbesteding (marktconsultatie), waarna deze in mei 2019 ook is gepubliceerd. De gunning - onder voorbehoud- was aanvankelijk voor november 2019 gepland maar moest worden ingetrokken in januari 2020 door meerdere geconstateerde onvolkomenheden in het proces.

In april 2021 is de aanbesteding opnieuw in de markt gezet waarbij de oorspronkelijke planning niet haalbaar was. Een vakantieperiode en vele - waarschijnlijk lastige - vragen in de nota van inlichtingen, hebben de inkoopadviseurs van UBR/HIS doen beslissen om de uitslag te plannen voor januari 2022. Januari 2022 bleek achteraf toch te optimistisch maar dan eindelijk; vandaag (15 maart 2022) is dan toch de -voorlopige gunning- bekend gemaakt.

De raamovereenkomst is opgedeeld in drie aparte percelen, te weten perceel 1 "Inkoop Detachering", perceel 2: "Inkoop resultaatprojecten" en perceel 3 "Contractmanagement"

De winnaars 2021 :

 • Perceel 1 : Inkoop Detachering;
  • Supply Value, Aeves Groep bv, Actos Groep B.V, DPA Peoplegroep BV, Pro 10, Goedemensen projectprofessionals BV en Yacht BV.
 • Perceel 2 : Inkoop Resultaatprojecten:
  • Supply Value, Significant Synergy BV, Aeves Groep BV en KPMG Advisory NV
 • Perceel 3 : Contractmanagement:
  • Supply Value, Significant Groep BV, Aeves Groep BV en Actos Groep BV

Ter vergelijk ook een overzicht van voorlopige gunning is 2019, die later is ingetrokken:

 • 2019 Perceel 1: Aeves Groep, Inquest, Yacht, Adjust Consulting, DPA Peoplegroup, Conducto en Supply Value
 • 2019: Perceel 2: Aeves Groep, Yacht, KPMG Advisory, Significant
 • 2019: Perceel 3: Aeves Groep, Yacht, Significant, Conducto.

Alleen Pro 10 en Goedemensen Projectprofessionals hebben in perceel 1 kunnen profiteren van deze nieuwe beoordeling en blijkt Adjust buiten de boot te vallen (Conducto en InQuest zijn samen Actos Groep BV). In perceel 2 en perceel 3 heeft vooral Supply Value erg goed gescoord ten koste van Yacht.

Als er geen bezwaar wordt gemaakt binnen de zgn. Alcateltermijn, mogen deze bureaus zich (sommige opnieuw) ‘preferred supplier’ van de Rijksoverheid gaan noemen voor de komende jaren.

Voorlopig gefeliciteerd namens team Aanbestedingsmakelaar.nl en vanzelfsprekend zijn we nieuwsgierig of de gunning na alcatel-termijn ook definitief kan worden gemaakt.

Rijksadvies