1404x bekeken

Op de site van Haagse Inkoop Samenwerking (HIS) is te lezen "we blijven rekening houden met elkaar" met een mooi signaal richting de leveranciersmarkt...

'Over niet al te lange tijd komt de zomervakantie er aan. Ook leveranciers willen dan graag even tot rust komen en van een welverdiende vakantie genieten. Ze gaan daarna weer fris aan de slag en zorgen voor goede offertes en vervolgens goede prestaties. Dit is ook in ons belang'

Sinds de zomer van 2018 verlengt de HIS daarom tijdens vakantieperiodes de inschrijftermijnen. De reacties hierop vanuit de markt zijn erg positief en dit initiatief wordt voortgezet , met een kleine aanpassing.

Hoe doet HIS dat precies?

  • Aanbestedingen die we tussen 15 juni en 15 augustus publiceren, verlengen we in principe met 3 weken (was al zo).
  • Aanbestedingen die we tussen 15 augustus en 1 september publiceren, verlengen we ook, maar steeds iets minder. Op 15 augustus met 3 weken, de week erna met 2 weken en de week daarna met 1 week.
  • Aanbestedingen die we tussen 15 december en 7 januari publiceren, verlengen we in principe altijd met 2 weken (was al zo).

Dit geeft iedereen rondom de aanbesteding extra tijd en ruimte om goed te presteren en voorkomt onnodig stressvolle piekmomenten.

Een mooi signaal van deze aanbestedende dienst... wie volgt?