1948x bekeken

Inkoopbureau Holland Inkoop Professionals (HIP) en Klaas Stek (University of Twente Lecturer and Researcher - "Dr. Soft Skills") gaan samenwerken en kennis delen gericht op competentieontwikkeling.

Deze samenwerking is gebaseerd op de gezamenlijke visie ten aanzien van competentieontwikkeling die doorslaggevend is voor succesvolle inkoopprofessionals. Klaas Stek is gepromoveerd op het gebied van Inkoop en Supply Management aan de Universiteit Twente en inmiddels een entiteit binnen het inkoopvakgebied en het academisch kader. In een eerste gesprek tussen Klaas Stek, Sebastiaan de Bruin, Hans Schurgers en Victor de Quant, werd al snel duidelijk dat de HIP Academie ten aanzien van de competentieontwikkeling van de inkoopprofessionals naadloos aansluit op het gedachtegoed van Klaas. Niet toevallig heeft Klaas zijn dissertatie geschreven met de titel: “Inkoopvaardigheden die leiden tot succes; het gaat om de competenties (kennis, vaardigheden en eigenschappen) van succesvolle innovation sourcing professionals.”

HIP ondersteunt alle inkoopprofessionals op het gebied van talentontwikkeling en gebruikt daarbij de beproefde instrumenten van iScreen. Het had ook niet anders gekund dat de paden van Klaas en HIP uiteindelijk elkaar zouden kruizen! De samenwerking zal een bruggetje slaan tussen het academisch kader en de inkoopwerkvloer.

Het mes zal aan twee kanten snijden, zowel onze inkoopprofessionals als ook onze opdrachtgevers zullen baat hebben bij de samenwerking. Zowel HIP als Klaas verwachten samen een bredere bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Inkopers en het inkoopvakgebied.

Hip Logo Blue Green

Holland Inkoop Professionals

Supporter van Aanbestedingsmakelaar.nl