234x bekeken

Maandag beleefde de zeventiende (!) editie van “Inkopers op de Golfbaan” een zonovergoten dag op golfbaan Almeerderhout in Almere. Deelnemers genoten van prachtig weer, een geweldige baan en gezelschap van inkopers en contractmanagers uit de publieke en private sector. Het was een uitermate geslaagde dag, voor zowel ervaren als beginnende golfers.

We lijken een patent te hebben op mooi weer bij "Inkopers op de Golfbaan", want ook dit jaar was het volop zon. Met temperaturen rond de 30 graden was het soms wel even afzien, maar de informele en sportieve sfeer zorgde voor een geslaagde dag. "Het is geweldig om inkopers en contractmanagers uit diverse werkvelden op deze manier samen te brengen,” klonk het. "Er worden contacten gelegd, er wordt gelachen – en dat in een ontspannen setting."

Een Vliegende Start

In de ochtend kwamen de deelnemers binnen en meldden zich bij de ontvangsttafel. Ze kregen een paraplu van Lyreco en een golfhanddoek van HIP. Na de aanmelding van bijna 85 gasten, en het uitdelen van golfballetjes door NEVI, verwelkomde Hans iedereen met een korte uitleg van het programma en de spelregels. Er gingen 16 flights de baan op, terwijl twee groepen ‘aspirant-golfers’ met een golfpro een leerzame clinic volgden en zelfs even op de baan mochten oefenen.

De wedstrijd werd gespeeld volgens de Texas Scramble-regels, met de scoreberekening door de clubmanager om belangenverstrengeling te voorkomen. Veel deelnemers bleken een aardig balletje te kunnen slaan: er vielen meerdere ‘birdies’ en zelfs enkele ‘eagles’. Marc, Hans, Karin en Sebastiaan zorgden samen met de gasten voor de nodige versnaperingen en verkoelingen – met dit weer geen overbodige luxe! Water, sportdrank en zelfs een Schrobbelèr voor de liefhebbers zorgden voor de nodige hydratatie.

Afsluiting op het Terras

Rond zes uur verzamelden de vermoeide maar voldane golfers zich op het terras, waar de spelers van de clinic zich inmiddels hadden aangesloten. Er was nog tijd om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje en een rijkelijk verzorgd Indisch diner.

Natuurlijk werden er ook prijzen uitgedeeld. De clubleiding koos de winnaars:

  1. 1e prijs (aangeboden door HIP): Flight 17 – George Wels, Ference Kleinegris, Thea Smid en John Beerkens.
  2. 2e prijs (aangeboden door NEVI): Team van Bart Zwerver, Niek Hof, Martin Verwijst en Raymond Groenewegen.
  3. 3e prijs (aangeboden door Purfaction). Team van Hans van Wijck, Corinne Jaspers, Tijmen Brouwer en Paul de Roij

Individuele prijzen gingen naar Klaas Molkenboer (heren) en Marina van Nuland (dames) voor de Longest Drive (aangeboden door Altura), een knappe prestatie! De neary is gewonnnen door Steven de Wit (heren) en opnieuw Marina van Nuland (dames). De prijs is aangeboden door Next Level Sourcing / Altura. De Talent Clinic-prijs is gegaan baar Ingrid de Vries aangeboden door HIPselect, werving en Selectie.

De ‘Best Ball’ Challenge

Tijdens een drankje op het terras werd de dag afgesloten met de ‘Best Ball’ Challenge, waarbij de spelers vanaf het terras naar een hole aan de overkant van de vijver moeten slaan. In een spannende finale won Corinne Jaspers, samen met Victor van Leijsen, zij mogen 18 holes spelen samen met Willem van Der Hooft van Valuechecker.ai. Corinne is de winnaar 2024 en zal binnenkort een mooie wisselbeker met inscriptie op haar bureau mogen tonen!

Tot Volgend Jaar!

"Beter een slechte dag op de golfbaan, dan een goede dag op kantoor!" was het motto van de dag. Iedereen was het erover eens: het was een fantastische dag. De 17de editie van “Inkopers op de Golfbaan” was weer ouderwets genieten en iedereen nam weer de bekende goodybag mee!


We hopen iedereen volgend jaar weer te zien op maandag 8 september 2025. Zet alvast een groot kruis in de agenda!

Met sportieve groet,

Hans Weusthof & Marc Brugman

2024 mede mogelijk gemaakt door:

Inkopers op de golfbaan! 95e17020 95b0 4175 a5e5 bbf45891d6fb
Logo IOG

Hans Weusthof & Marc Brugman

Organisatie Inkopers op de golfbaan

Volgend jaar weer eerste week in September ( 8 september!!!)