411x bekeken

𝗣𝗼𝗱𝗰𝗮𝘀𝘁 𝟳𝟰 – beteraanbesteden.nl

Nee, het is geen verlate 1 aprilgrap. Deze podcast gaat over een regelmatig terugkerend onderwerp in onze podcast, namelijk jeukwoorden. Woorden die óf overbodig zijn óf te vervangen kunnen (jeukwoord) worden (jeukwoord) door andere woorden die de lading dekken óf woorden die voor verwarring en/of onduidelijkheden zorgen.

Qua voorbereiding waren we deze keer heel (jeukwoord) snel klaar. De woorden die we tegenkomen bij de dagelijkse praktijk van het aanbesteden en het inschrijven was in vijf minuten gereed. En het bezorgde ons heel (jeukwoord) veel plezier vooraf en tijdens het opnemen van de podcast.

In het kader van de Week van Beter Aanbesteden die recent plaatsvond is dit onze, iets verlate bijdrage geworden (jeukwoord). Zowel aanbestedende diensten als inschrijvers hebben er namelijk (jeukwoord ) baat bij als we in de aanbestedingsdocumenten voor iedereen begrijpelijke taal gebruiken. Het voorkomt misverstanden, schept geen verwachtingen die we van beide kanten (toch) niet kunnen (jeukwoord) waarmaken en kan (jeukwoord) er zelfs voor zorgen dat we de gang naar de rechtbank niet hoeven te maken.

Behalve het (be)noemen van de woorden, geven we in deze podcast ook een aantal tips om het gebruik van jeukwoorden te verminderen en voor zover mogelijk tot nul terug te brengen. In de comments onder dit bericht zien jullie een paar boeken die jullie aan het denken zetten en helpen om die doelstelling te realiseren. Ontzorgen (jeukwoord) dus!

Podcast

Alles over Aanbesteden

Octavia Siertsema en Peter Streefkerk

Alles over Aanbesteden

Octavia Siertsema en Peter Streefkerk

‘Alles over aanbesteden’ is dé podcast voor inkopers en inschrijvers.