1740x bekeken

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) is een thema dat in elke aanbesteding terug komt.

Inkopers krijgen de taak mee om naast het product, de dienst of het werk dat zij inkopen, te zorgen voor maatschappelijke waarde. Bijvoorbeeld in de zin van arbeidsparticipatie, duurzaamheid, circulariteit en diversiteit. De doelstellingen die de overheid op deze thema’s heeft worden elk jaar ambitieuzer.

Als inschrijver moet je dus kunnen bijdragen aan deze maatschappelijke doelen. Zij worden in het contract opgenomen en vaak ook als gunnings- of selectiecriterium ingezet in een aanbesteding. Een aanbesteding winnen zonder dat je oplossingen hebt op MVI-gebied is bijna niet meer mogelijk. En misschien wel belangrijker: als je het goed doet, lever je een bijdrage aan een betere wereld.

Maar waar moet je beginnen? Welke mogelijkheden zijn er voor inschrijvers om MVI-doelstellingen in te vullen? Hoe kun je je voorbereiden op veel voorkomende eisen en hoe sluit je jouw doelstellingen op die van de overheid aan? Welke best practices zijn er in diverse markten?

Tijdens dit event delen sprekers van vooraanstaande organisaties antwoorden op deze vragen. Zij geven tips om winnend in te schrijven met MVI-oplossingen én delen inzichten in de eisen van de toekomst, zodat jij jouw organisatie hierop kunt voorbereiden. Een concrete sessie dus, waarin je handvatten krijgt om met meer succes in te schrijven op aanbestedingen.

Programma

12.30 : Inloop met een broodje

13.00 – 13.30 : Welke doelstellingen heeft de overheid op het gebied van MVI? Hoe komen deze doelstellingen naar voren in aanbestedingen en hoe kunnen inschrijvers zich daarop voorbereiden? Vanuit onze ervaring aan de inschrijverskant (>200 aanbestedingen per jaar) delen we onze kennis met jou.

13.30 - 16.00 : Minicolleges van onze sprekers

16.00 - 16.45 : Interactieve Q&A met deelnemers en sprekers

16.45 : Netwerkborrel

Sprekers

Jeroen Zonneveld – Founder van Sustainable Boost (SUB Barometer)
Weet alles van de duurzaamheidsambities van de overheid, vanuit zijn ervaring als inkoper. Jeroen helpt organisaties om hun duurzaamheidsambities meetbaar te maken én te verzilveren, op een laagdrempelige manier. Hij vertelt hoe je jouw doelen verbindt aan die van jouw opdrachtgevers en hoe je daar concreet invulling aan geeft, zonder dat het ‘’rocket science” wordt.

Iris Seveke - SamSam Uitzendbureau
Legt uit hoe je Social Return kunt inzetten als USP. SamSam helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een geschikte baan en levert zo een positieve bijdrage aan de maatschappij. Iris leert jou aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je SROI kunt benutten om aanbestedingen te winnen én om jouw organisatie verder te brengen.

Jack Stuifbergen – Directeur Breedweer
Schoonmaakbedrijf Breedweer heeft jaren geleden de omslag gemaakt naar “social enterprise” en is zeer daarmee zeer succesvol in aanbestedingen. Jack deelt zijn ervaringen, uitdagingen en kansen, zodat jouw organisatie net zo succesvol kan worden.

Praktisch

  • Locatie: Planetarium Meeting Center, Kromwijkdreef 11, 1108 JA Amsterdam
  • Doelgroep: Inschrijvers op aanbestedingen
  • Aantal deelnemers: Maximaal 40
  • Inclusief lunch, drankjes en netwerkborrel

€ 95,00 ex. btw voor leden van het TenderGildeNetwerk
€ 135,00 ex. btw voor niet-leden

Annuleringsvoorwaarden: Na aanmelding staat je deelname vast en ontvang je een factuur. Ben je onverhoopt verhinderd dan kun je uiteraard wel een collega laten deelnemen in jouw plaats.

Meld je hier aan! MV Ilamp
Tender Succes nieuw 002

Tendersucces

Supporter van Aanbestedingsmakelaar.nl