2434x bekeken

BID Positivity Awards

De BID Positivity Awards maken onderdeel uit van de Big Improvement Day (BID). BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. Met deze awards wordt aandacht gegeven aan de kracht van positiviteit en improvement.

Het publiek kon tot en met 11 december 2020 nominaties indienen. Hieruit zijn de genomineerden geselecteerd, waarop door het publiek gestemd kan gaan worden. Tussen 22 februari tot en met 31 maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. Er zijn meerdere positieve categorieën, maar die van "meest positieve overheidsorganisatie" trekt ook onze aandacht, want daar vinden we ook de Haagse Inkoop Samenwerking (UBR HIS)

Toelichting van de BID Awards vanuit UBR HIS: “we hebben het in de politiek over de menselijke maat en in onze samenleving om meer te kijken naar elkaar. Dat zit wel snor bij deze inkooporganisatie. De credo is, "doen". Fouten maken mag en bewegen, veranderen, anders organiseren is het nieuwe normaal. Klein beginnen en bij succes als olievlek uitbreiden. Deze organisatie denkt mee in wat wèl kan ipv onmogelijkheden en vraagt ondertussen hoe het met jou gaat. Toppers. P.s. diversiteit en inclusie is hier geen apart begrip. Ze doen en bewijzen dat het kan.”

Andere genomineerde positieve overheidsorganisaties zijn:

  • De Gemeente Amsterdam/ De Mirandabad
  • Centraal orgaan Opvang Asielzoekers
  • Gemeente Dronten - team Milieustraat

De winnaars worden bekend gemaakt op 22 april 2021.

Afbeelding: Pixabay