327x bekeken

Studeer je af en is contractmanagement een onderdeel van je scriptie? Meld je dan aan voor de Jan van Beckum Scriptieprijs!

De Jan van Beckum Scriptieprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die afstudeerde met een toonaangevend scriptieonderzoek. Afstudeerders die onderzoek hebben gedaan in de richting van contractmanagement komen in aanmerking voor deze scriptieprijs. Het is hiervoor niet nodig om contractmanagement als hoofdonderwerp in je scriptie te hebben, zolang er in je onderzoek maar een zichtbaar verband is. Relevante afstudeeronderwerpen gaan, naast contractmanagement, bijvoorbeeld over: in- en verkoop, aanbestedingen, leveranciers- en accountmanagement, supply chain, enzovoort. Contacteer ons indien je twijfelt of je onderzoek voldoende aansluit op contractmanagement.

De essentie van contractmanagement

Contractmanagement is onmisbaar om succesvol te zijn. Organisaties hebben dit maar al te goed door. De meeste organisaties zijn dan ook continu bezig om hun contractmanagement verder te professionaliseren en optimaliseren. Een effectieve manier om dit te doen is door onderzoek, oftewel door een scriptieonderzoek. Afstudeerders die hun scriptieonderzoek richten op contractmanagement geven niet alleen meerwaarde aan hun stageorganisatie, maar aan het hele vakgebied van contractmanagement. Dat moet rijkelijk beloond worden! De winnaar van de Jan van Beckum Scriptieprijs ontvangt €2.000 prijzengeld en mag gratis een training CATS CM® Foundation volgen.

Contractmanagement is een belangrijk aspect voor het inkoopproces, het gaat veel verder dan het zetten van een handtekening onder een contract. Het draait onder andere om samenwerken, innoveren, ontwikkelen en beheren. Inmiddels is het gegroeid tot een cruciaal vakgebied dat zich continu doorontwikkelt. Elk scriptieonderzoek over contractmanagement draagt bij aan deze verdere ontwikkeling en geeft daarmee de toekomst van contractmanagement vorm.

Jan van Beckum; 1948-2015

Jan van Beckum was één van de grondleggers van CATS CM®, een methode voor contractmanagement die vandaag de dag door veel organisaties wordt gebruikt in hun beleid en relevante processen. Jan van Beckum was een man met visie, als één van de eersten doorzag hij dat contractmanagement een vakgebied zou worden. Hij zette zich daarvoor in met hart en ziel. Samen met Gert-Jan Vlasveld richtte hij in 2005 CM Partners op. Inmiddels is CM Partners uitgegroeid tot een expertise- en kennisbureau voor contractmanagement, daarnaast organiseert ze jaarlijks de Jan van Beckum Scriptieprijs.

Ter nagedachtenis aan Jan van Beckum reikt CM Partners jaarlijks een prijs uit: Jan van Beckum Contractmanagement Scriptieprijs.

  • Sluiting inschrijving: 1 juli 2024
  • Uitreiking: 20 september 2024
Meld je hier aan! JV Bprijs