1679x bekeken

Na het succes van vorig jaar, starten we deze zomer met wederom een evenement voor de gebruikerscommunity van Mercell Nederland! Zet alvast in je agenda: Mercell Meet vindt plaats op dinsdag 21 juni 2022.

Eerste details programma

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkopen is de rode draad tijdens Mercell Meet. We staan stil bij de impact die jullie als procurement professionals kunnen maken. In het laatste IPCC rapport werd inkoop namelijk expliciet benoemd als deel van de oplossing voor het klimaatprobleem. Een enorme kans voor de procurement community van Nederland! Uiteraard is er ook aandacht voor onze software, ervaringen van andere organisaties, uitgebreid netwerken, discussie en sluiten we af met een heerlijke barbecue aan het meer.

De sprekers

We werken nog hard aan het programma maar we mogen alvast een preview weggeven:

  • Teun van de Keuken

Teun van de Keuken is als initiatiefnemer van  Tony’s Chocolonely een inspirerend voorbeeld van iemand die van een overtuiging zijn missie maakte. Ook maakte Teun programma’s als ‘De Slag om de Klerewereld’, een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie.

Keer op keer stelt hij op boeiende wijze diverse actuele maatschappelijke kwesties aan de kaak.

  • Gemeente Rotterdam

Rotterdam zal laten zien hoe zij de combinatie inkoop en duurzaamheid in de praktijk brengen. De gemeente publiceert al jaren in Nederland de meeste nieuwe opdrachten per jaar, bleek ook weer uit onze jaarlijkse infographic met TenderNed data. Hoe houd je daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel?

  • Rogier de Wilde (Rijkswaterstaat)

Rogier de Wilde (37) is sinds 11 jaar zelfstandig inkoper in zowel publiek als privaat domein.

Hij gaat vertellen over het scheiden van selectie en gunning binnen aanbestedingen en inkoopmethodieken, en hoe dit digitaal ondersteund kan worden. Zo heeft Rijkswaterstaat eerder verteld over hoe zij met een DAS in Mercell met multidisciplinaire teams werken aan waterkeringsveiligheid.

  • Karin van IJsselmuide (NEVI)

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen is een belangrijk onderdeel van ons inkoopproces. Niet alleen omdat het moet, maar vooral omdat het bijdraagt aan een betere wereld en we vanuit Inkoop volop kansen zien. Maar hoe krijg je dit nu tussen de oren van de rest van de organisatie en hoe zorg je ervoor dat de positieve bijdrage vanuit Inkoop aan de energietransitie en climate action niet een éénmalige pilot is maar MVI geborgd, gemeten en gerapporteerd gaat worden binnen jouw organisatie? In deze sessie geeft Karin van IJsselmuide je daar handreikingen, praktijkvoorbeelden en tips/tops voor maar je gaat vooral ook zelf aan de slag met jouw eigen MVI-actieplan.

Karin is manager Maatschappelijk Programma’s bij Nevi, voorzitter van de NEN normcommissie ISO 20400 Sustainable Procurement en coördinator van de Alliantie UN Sustainable Development Goal 12 (Verantwoorde consumptie en productie).

  • Kristine van Steinvoorn (Mercell)

Kristine, Lead Product Manager, gaat in op de ontwikkelingen van onze software voor de komende maanden. Hoe passen we inzichten van onze gebruikers toe voor de toekomst van onze producten?

  • Peter Stolk tonii community

Peter is terug met de 2e editie van de Mercell Challenge. Ga jij met de award naar huis?

Mercell Meet vindt plaats bij InnStyle aan de rand van Utrecht, een prachtige locatie aan het water waar we zowel buiten als binnen terecht kunnen.

Praktische details

Datum: dinsdag 21 juni 2022

Tijd: 12.00 – 17:00 uur met aansluitend een (volledig vegetarische) barbecue en borrel.

Locatie: InnStyle 2.0, Herenweg 55, 3602 AN Maarssen

Meld je hier aan! MV Ilamp
Mercell logo cmyk dark 1

Mercell

Supporter van Aanbestedingsmakelaar