1403x bekeken

Samenwerking om meer impact realiseren in de Nederlandse zorgsector

Nevi en Intrakoop zijn een driejarige samenwerking aangegaan met als doel het leveren van een significante bijdrage aan inkoop in de zorg in Nederland door inkopers, hun opdrachtgevers en andere relevante stakeholders te ondersteunen bij het realiseren van (duurzame) impact.

Aanleiding van de samenwerking

Procurement speelt een grote rol op het gebied van duurzaamheidsdoelstellingen. Als specialisten bundelen Intrakoop en Nevi samen hun krachten én kennis door producten te gaan ontwikkelen om inkoopprofessionals in de zorg handvatten te geven. Met deze handvatten kunnen inkoopprofessionals de juiste stappen nemen om duurzamere producten en diensten binnen de zorg in te gaan kopen.

“Ik ben er trots op én kijk er naar uit dat we samen met Intrakoop gaan bijdragen om meer impact te maken in de zorgsector in Nederland,” zegt Jeroen Harink, Algemeen Directeur bij Nevi. “Met meer dan 65 jaar ervaring als kennisinstituut op het gebied van inkoop, contract en supply management gaan we inkoopprofessionals in de zorgsector nog beter ondersteunen bij het realiseren van maatschappelijke impact en verdere professionalisering van het vakgebied in deze sector.”

Realiseren van impact

Om het doel van de samenwerking te realiseren, richt de samenwerking zich op diverse activiteiten. Zoals het gezamenlijk ontwikkelen en verzorgen van relevante trainingen of leergangen op het gebied van inkoop en aanbesteden, en het gezamenlijk organiseren van events voor procurement professionals en hun stakeholders in de zorgsector.

"Als grootste inkoopcoöperatie van de zorg in Nederland geloven wij dat samenwerking leidt tot nog waardevollere zorg en welzijn," zegt Ruud Plu, Directeur bij Intrakoop. "Samenwerking niet alleen met leden, maar ook met een kennisinstituut als Nevi. Ook wij zijn enorm blij met deze samenwerking die voor onze leden enorm veel toegevoegde waarde gaat leveren."

Bron: NEVI NEV Iintrakoop
Nevi Brandclaim Rgb

Nevi

Supporter van aanbestedingsmakelaar