Wanneer je gaat aanbesteden ontkom je niet aan het gebruik van een CPV-code. Zonder die code krijg je als aanbestedende dienst namelijk je aanbesteding niet gepubliceerd. Aan de andere kant kunnen potentiële gegadigden en inschrijvers door diezelfde CPV-code de overheidsopdracht voor hun producten, diensten of werken via TenderNed goed terugvinden en heeft men geen last van taalbarrières.
- Maar waar staan de letters CPV voor, waar kun je ze terugvinden?
- Wat is de oorsprong van de CPV-code en hoe zijn de codes ingedeeld?
- Waar ligt de uitdaging voor een aanbestedende dienst bij het toepassen/gebruiken van een CPV-code?
- Volstaat een enkele CPV-code of moet je er meerdere gebruiken?
- Welke rol speelt de CPV-code bij het bepalen of leveringen en/of diensten bij elkaar horen?
- En of ze wel of niet mogen worden gescheiden?
Opnieuw een interessant onderwerp dat geregeld discussie oplevert tussen aanbestedende diensten en inschrijvers en te beluisteren bij allesoveraanbesteden.nl. Deze site is een initiatief van Octavia Siertsema en Peter Streefkerk.
Met deze podcasts ‘Alles over aanbesteden’ willen ze bijdragen aan het verbeteren van het vaak wat negatieve beeld over aanbestedingen. In een aanbesteding is er aan beide kanten bij zowel inkopers als verkopers vaak veel onbegrip en veel onduidelijkheid. Zij willen dit beeld verduidelijken, nuanceren en waar mogelijk verbeteringen voorstellen. Met als doel alles wat met aanbestedingen te maken heeft open en toegankelijk maken, barrières slechten, meer begrip voor de andere kant van de tafel creëren en achtergronden toelichten.