960x bekeken

Dat klinkt filosofisch en tegelijkertijd raadselachtig. Laat ik dat even toelichten. Bij het aanbesteden kennen we al heel lang de relatieve beoordelingsmethode. Het is de meest gebruikte methode én een methode die de laatste twee jaar onder druk staat. In deze podcast leggen we uit waarom het relatief beoordelen op kritiek mag rekenen vanuit verschillende kanten. We staan stil bij de bezwaren die er leven, maar geven ook aan wat er nog wel mogelijk is bij het relatief beoordelen.

Tevens maken we duidelijk hoe je deze methode kunt gebruiken om als inschrijver bij een aanbesteding te frauderen en de uitslag te manipuleren. En belangrijk, hoe je als aanbestedende dienst dat kunt voorkomen. Verder geven we een toelichting over de verschillende variaties van de relatieve methode en tenslotte leggen we uit wat er gebeurt als je op kwaliteit geen 100% puntenscore kunt behalen.

Een podcast die stof tot discussie oplevert, zowel aan de zijde van de inschrijvers als aan de zijde van de aanbestedende diensten.

Podcast

Octavia Siertsema en Peter Streefkerk

‘Alles over aanbesteden’ is dé podcast voor inkopers en inschrijvers.