1641x bekeken

Een extreem warme dag en een in het zonovergoten 's Hertogenbosch - golfbaan de Haverleij - ontbrak het de deelnemers tijdens de vijftiende editie van “Inkopers op de Golfbaan” vorige maandag aan niets: een heerlijk zomers zonnetje, een geweldige baan en diverse inkopers én bidmanagers met uiteenlopende verhalen uit zowel de publieke als private sector. Een uitermate geslaagde dag, voor zowel ervaren en beginnende golfers.

De weersvoorspelling in de dagen voor het event waren wat wisselend maar volgens Hans Weusthof en Marc Brugman (organisatie) hebben we altijd patent op mooi weer. Ook dit jaar scheen de zon volop en met een temperatuur rond de 30 graden was het voor menigeen toch wel afzien. “Het doet ons goed om de inkopers en bidmanagers vanuit diverse werkvelden op deze wijze bij elkaar te zien. Contacten worden gelegd, er wordt gelachen en dat in een sportieve informele ambiance.”

Zoals iemand deze week op Linkedin schreef. “Normaal zitten Inkopers en Bidmanagers tegenover elkaar” maar vandaag golf je met elkaar en zit je / lig je / eet je / douche je / drink je / lach je ……………… mèèèèèt elkaar.

In de ochtend druppelen de deelnemers binnen en melden ze zich bij de ontvangstafel. Nadat de bijna100 gasten waren aangemeld en de door NEVI beschikbaar gestelde golfballetjes in ontvangst zijn genomen, lichtte Hans in zijn welkomstwoord het programma en spelregels toe. Ook de hoofdsponsoren - NEVI, Tenderkracht, HIPselect - lichtten toe waarom ze hierbij aanwezig zijn en uitkijken naar een sportieve golfdag tussen inkopers en bidmanagers. In totaal hebben 16 flights de baan gelopen en zijn 2 grote groepen ‘aspirant golfers’ met een ‘golfpro’ op pad gegaan voor een leerzame golfclinic en zelfs even op de baan gelopen.

Tijdens de wedstrijd werd gespeeld volgens de regels van het Texas Scramble-spel, waarbij de scores na afloop door de clubmanager (vooral om belangenverstrengeling tussen organisatie en deelnemende partner(s) te voorkomen) zijn berekend. Tijdens de wedstrijd bleken vele Inkopers en bidmanagers reeds een aardig balletje te kunnen slaan. Mede door deze spelvorm vielen er vele ‘birdies’ en zelfs een enkele ‘eagle’ te noteren. Uiteraard reden Marc & Hans door de baan met de nodige versnaperingen wat met deze temperaturen hoog nodig bleek. Door de hoge temperatuur was water en sportdrank hard nodig en die werden met de golfkarretjes aangeleverd!

Rond de klok van zes verzamelden de moegestreden maar voldane golfers zich bij het terras bij de clinic spelers en was er toch nog even tijd voor een vertrouwde Schrobbelear en uiteraard het diner BBQ.

'Best Ball' Challenge

Terwijl de prestaties wellicht wat werd aangedikt tijdens een verkoelend drankje en een snack op het terras, was het nog even tijd voor de beste spelers per flight om hun woorden ook in daden om te zetten. Tijd voor de ‘Best ball challenge’ (gesponsord door Next Level Sourcing) wat betekende dat vanaf het terras, op een klein opgeblazen zwambadje met vlag geslagen moest worden. Van de 16 deelnemers bleken 3 daadwerkelijk in de buurt te komen. Een spannende finale zorgde ervoor dat uiteindelijk (opnieuw) Marten Schmidt de wisselbeker mee naar huis/kantoor heeft genomen…een mooie prestatie met een blinkende beker op z'n bureau en uiteraard eeuwige roem.

Prijsuitreiking

Tijdens een voortreffelijk verzorgde BBQ, werden de prijswinnaars van de gehele dag op het podium voor een laatste keer in het zonnetje gezet. De 1ste prijs (aangeboden door HAGO) is gegaan naar het team van - Eric Wevers / Louis Pothof / Tim Eijpe / Henk Pielman. De 2e prijs (aangeboden door Alpheios) was voor flight - Hans van Wijck / Tijmen Bink / Matthijs Huiskamp / Frans Slabbekoorn. De 3e prijs (aangeboden door Electron) was voor - Dieter Sadar / Frank Alsemgeest / René den Haan / Ed de Rochemont.

De Longest Heren (aangeboden door Purfaction) werd geslagen door 1. Steven de Wit / 2.Peter Tiems / 3. Philip van Beek en de Longest dames, opnieuw Linda Weusthof ( ziet u hier de rol van clubmanager ivm belangenverstrengeling 😊 ? ) De neary (aangeboden door Altura) bleek bij de heren geslagen door 1. Mark de Bruijn / 2. Louis Pothof en bij de dames door Corien Rechiene Teles - Patty. De talentprijzen in de clinic (aangeboden door Mercell) zijn gegaan naar Mick Kreeft en Denise van Draanen. Een bonusprijs was er voor Nancy Hähnel, zij had de mooiste swing.

Hans sluit af door een anecdote: "Frits Philips jr, de Nederlandse Goeroe op het gebied van onderhandelen, vertelde mij ooit dat je moet voorkomen dat er bij een onderhandeling een echte verliezer is, maar ook geen echte winnaar. Als dat nl zo is dan heb je de volgende keer weer een goed gesprek met elkaar en kun je elkaar sneller vinden.

Beter een slechte dag op de golfbaan, dan een goede dag op kantoor’

Dit was opnieuw een hele leuke sportieve dag, alle deelnemers waren het erover eens dat het een geweldige dag was. Iedereen heeft bij vertrek een goed gevulde goodiebag mogen meenemen, aangeboden door Lyreco en Elis en aangevuld door de aanwezige sponsoren. De 15de editie van Inkopers was weer als vanouds genieten en we hopen iedereen ook volgend jaar weer te mogen ontmoeten. Deze staat vooralsnog gepland op maandag 4 (of 11) september 2023, Zet alvast een groot kruis in de agenda!

Hans Weusthof & Marc Brugman

Dit jaar mede mogelijk gemaakt door: