1438x bekeken

Dit rapport geeft informatie over de inkoopactiviteiten van de World Health Organisation (WHO) in 2021. Het heeft betrekking op de inkoop van goederen en diensten, en ook op COVID-19-gerelateerde inkoop. Dit rapport is opgesteld in overeenstemming met het streven van de WHO naar transparantie en ten behoeve van de WHO-lidstaten, donoren, partners, WHO-personeel, de leveranciersgemeenschap en andere belanghebbenden.

Inleiding

De WHO, opgericht in 1948, is het agentschap van de Verenigde Naties dat landen, partners en mensen verbindt om de gezondheid te bevorderen, de wereld veilig te houden en de kwetsbaren te dienen - zodat iedereen, overal, het hoogste niveau van gezondheid kan bereiken.

WHO leidt wereldwijde inspanningen om de universele gezondheidsdekking uit te breiden. Het leidt en coördineert de reactie van de wereld op noodsituaties op gezondheidsgebied. En het bevordert een gezonder leven - van zwangerschapszorg tot ouderdom. De Triple Billion-doelstellingen van de WHO schetsen een ambitieus plan voor de wereld om een ​​goede gezondheid voor iedereen te bereiken, met behulp van wetenschappelijk onderbouwde beleidsmaatregelen en programma's. WHO koopt en levert op jaarbasis een aanzienlijke hoeveelheid goederen en diensten om haar belangrijke volksgezondheidsmandaat, en is dus een kritieke functie van de organisatie.

Het WHO Procurement Report, dat sinds 2020 wordt gepubliceerd, biedt een overzicht van inkoop bij de WHO, geeft details over essentiële inkoopgegevens voor het jaar en toont belangrijke initiatieven en hoogtepunten. Het WHO Procurement Report is een aanvulling op het Annual Statistical Report on United Nations Procurement (ASR) waaraan de WHO bijdraagt ​​en dat een overzicht geeft van inkoopgegevens van ongeveer veertig organisaties binnen het systeem van de Verenigde Naties (VN). De ASR is beschikbaar op de Global Marketplace van de Verenigde Naties (UNGM) en bevat interactieve datadashboard.